Rotterdam gastheer WK Squash
Wethouder Antoinette Laan opent woensdag een tijdelijke squashbaan op winkelcentrum Zuidplein. Dit in verband met het WK Squash dat gehouden zal worden in Rotterdam van 28 oktober tot en met 6 november.
De voorrondes van het WK squash zullen plaatsvinden bij squashclub Victoria gelegen aan de Kralingse Plas. Vanaf 3 november verhuizen de wedstrijden naar het Nieuwe Luxor, waar een glazen squashkooi zal worden opgebouwd.


WK squash: zware loting damesteam

HAARLEM - De Nederlandse damesploeg heeft het niet getroffen bij de loting voor het WK squash in het Nieuw-Zeelandse Palmerston North. Het team, met in de gelederen Milou van der Heijden uit Valkenswaard, moet het in de groepsfase opnemen tegen het als eerste geplaatste Engeland. De Verenigde Staten en Oostenrijk zijn de andere tegenstanders. Die landen staan onder Nederland op de plaatsingslijst. De nummers een en twee van elke groep gaan door naar de kwartfinales. Milou van der Heijden maakt op het WK voor landenteams haar debuut in de Nederlandse ploeg. Het WK gaat op 29 november van start.
  

WK squash 2011 in Rotterdam


Rotterdam heeft wederom een groot sportevenement binnengehaald. Eind 2011 vindt in de havenstad de wereldkampioenschappen squash voor mannen en vrouwen plaats. Rotterdam troefde onder meer kandidaten Amsterdam en Eindhoven af. Vorig jaar had de wereldtitelstrijd voor vrouwen nog plaats in Amsterdam.

Rotterdam profileert zich de laatste tijd als echte topsportstad. Afgelopen jaar organiseerde Rotterdam al de WK judo en de World League volleybal.

 

 
Rotterdam organiseert in 2011 het WK Squash

 

Dit jaar staan onder meer de WK turnen, het EK korfbal en de start van de Ronde van Frankrijk op het programma. In 2011 komen daar naast de WK squash ook de WK tafeltennis en het EK dressuur bij.

De locatie van de WK squash in Rotterdam wordt donderdag bekendgemaakt, de exacte speeldata volgen later. De prijzenpot van het evenement bedraagt 400.000 dollar (316.000 euro) en daarmee is de World Open 2011 het hoogst gedoteerde squashevenement aller tijden. (ANP)


WK squash 2011 in Luxor
In het nieuwe Luxor worden van 3 t/m 6 november 2011 de open wereldkampioen-schappen squash gehouden.

Op het podium in de zaal van 1500 zitplaatsen, wordt een glazen baan neergezet. Het idee om het toernooi in een theater te houden, komt van toernooidirecteur en oud-international Tommy Berden zelf. Hij had in Canada al eens een toernooi meegemaakt in een theatersetting. "Een aparte combinatie.''

Zijn vrouw, topsquashster Natalie Grinham, is even enthousiast. "Het nieuwe Luxor is een perfecte setting. De belichting in een theater is perfect en de afstand tot het publiek niet te ver.'' Squashcollega Laurens Jan Anjema speelde eerder al in een theater. "Fantastisch, de setting is heel intiem en het publiek zit eindelijk eens op goede stoelen in plaats van op harde klapstoeltjes.''

Nederland organiseerde in 1988 (Amsterdam, mannen), 1989 (Warmond, vrouwen) en 2009 (Amsterdam, vrouwen) al eerder een WK, maar nog nooit een voor mannen en vrouwen tegelijk. Aan de World Open (voor mannen én vrouwen) doen bijna 200 squashers mee. Het toernooi kent een prijzengeld van 400.000 dollar, een record.
Bron: luxortheater.nl
 

Wk Squash 2011 in Rotterdam!

Officiële individuele wereldkampioenschap squash voor dames en heren wordt volgend jaar in Rotterdam georganiseerd.

 

Atkinson verliest in kwartfinale WK squash

SHARM EL SHEIKH - Vanessa Atkinson is maandag in de kwartfinales van de wereldkampioenschappen squash in de Egyptische plaats Sharm El Sheikh uitgeschakeld.

De als veertiende geplaatste Nederlandse verloor met 3-2 van Alison Waters, de huidige nummer drie van de wereld. Direct na dat duel maakte Atkinson bekend dat dit haar laatste individuele optreden was bij een WK.
Ze stopt in mei 2011 met haar professionele carrière. Atkinson is Nederlands beste squashster aller tijden. De voormalige nummer één van de wereld speelde 15 keer op een WK en won in 2004 de wereldtitel door in Kuala Lumpur Natalie Grinham in de finale te verslaan.

Landentitel
Een jaar later werd ze ook Europees kampioene. Dit jaar voegde ze ook de Europese landentitel toe aan haar indrukwekkende erelijst door samen met Annelize Naudé, Orla Noom en Margriet Huisman het onverslaanbaar geachte Engeland en gastland Frankrijk te verslaan.
De 34-jarige Atkinson liet maandag tegen haar veel hoger ingeschaalde tegenstandster opnieuw zien nog steeds tot de wereldtop te behoren. Ze won de openingsgame dankzij een uiterste krachtsinspanning (11-9), maar betaalde daar vervolgens de prijs voor. Waters domineerde in de tweede, derde en vierde game het duel en liet Atkinson in die fase veel lopen.
Matchpoints
De Engelse won de tweede en derde game met 11-4 en 11-7 en kwam in het vierde bedrijf op een 10-5-voorsprong. Op dat moment stokte de progressie van Waters. De Haagse werkte vijf matchpoints weg en pakte vervolgens de game in de tiebreak (12-10).
Ook in de beslissende game keek Atkinson snel tegen een grote achterstand aan (4-10), maar wederom kwam de nationaal squashkampioene knap terug. Bij 8-10 capituleerde ze echter alsnog.
Verrassing
Eerder op de maandag had de Franse squashster Camille Serme voor een grote verrassing gezorgd door de nummer twee van de wereld, de Engelse Jenny Duncalf, naar huis te sturen.
De Française, in de eerste ronde verantwoordelijk voor de eliminatie van de Nederlandse Annelize Naudé, versloeg Duncalf in de kwartfinales met 8-11 11-7 7-11 11-2 11-5. Serme stuit in de halve finale op Omneya Abdel Kawy uit Egypte, Waters strijdt tegen Nicol David uit Maleisië.
Bron: nu.nl

 

David en Kawy in finale WK squash

De eindstrijd van het WK squash voor dames gaat tussen Nicol David en Omneya Abdel Kawy. De Maleisische won in Sharm el Sheikh met 14-12, 11-2, 11-6 van Alison Waters en de Egyptische was voor eigen publiek met 11-4, 11-7, 11-6 te sterk voor Camille Serme.

Waters had in de kwartfinales nog Vanessa Atkinson verslagen, maar was een dag later kansloos. David, die op jacht is naar haar vijfde wereldtitel, had het alleen in de eerste game even lastig.

Kawy is de eerste Egyptische die in de finale van een WK staat. Tegen Serme kwam ze niet in de problemen. "Ik moest wel winnen. In mijn eigen land en met mijn eigen fans", lachte Kawy.

 

Squash - WK squash 2011 naar Nederland

Nederland is in 2011 gastheer van het wereldkampioenschap squash voor vrouwen en mannen. Dat maakte de squashbond maandag bekend. De prijzenpot bedraagt 400.000 dollar (316.000 euro) en daarmee is het gecombineerde World Open het hoogst gedoteerde squashevenement aller tijden.

De rechten van het toernooi zijn in handen van NextSquash. Het squashbedrijf van oud-prof Tommy Berden bereikte overeenstemming met de PSA (Professional Squash Association). ,,Fantastisch dat we de rechten hebben bemachtigd. Dit geeft ons de mogelijkheid om de twee meest prestigieuze squashtoernooien ter wereld te integreren in één topevenement. Het WK voor mannen en vrouwen vorig jaar in Manchester heeft uitgewezen dat dit succesvol is.''

Het World Open voor vrouwen vindt dit jaar al plaats in Nederland, te weten van 20 tot en met 27 september in het Frans Otten Stadion in Amsterdam. In welke plaats het gecombineerde WK in 2011 wordt gehouden, is nog niet bekend.

 


Rotterdam Culinaire Hoofdstad van Nederland

De Olympische Spelen in Rotterdam

Rotterdam cruisestad van de toekomst

Taxi in Rotterdam snel gevonden op deze site. Reserveer uw taxi tijdig en voorkom een lange wachttijd.

Heel veel nieuws over en uit Rotterdam