Vliegbelasting
Als deze vliegbelasting, de zgn. vakantiebelasting, in 2008 doorgaat, betaalt een gezin.....
"Deze vliegbelasting is eerder een vliegbekeuring. Deze maatregel werkt averechts voor het milieu en is slecht voor de economie"....,
 


Vliegbelasting wordt geheven bij vertrek van een passagier van 2 jaar of ouder met een vliegtuig vanaf een Nederlandse luchthaven. De belasting geldt niet voor transferpassagiers (overstappende passagiers).

Milieudefensie wil hogere vliegtaks
Milieudefensie vindt dat de milieuboetes op vliegen veel hoger moeten zijn dan de 25 euro die het CDA/PvdA/Christenunie-kabinet voorstellen.
Dat de reisorganisaties actie voeren tegen vliegtaks is onverantwoordelijk, zegt de milieu-organisatie die mede op de been wordt gehouden met 15.7 miljoen euro subsidies van de (deelnemers van de) Postcodeloterij. Milieudefensie vindt dat de reisbranche met de campagne tegen de 'ticketheffing' 'de kop in het zand steekt voor het klimaatprobleem'. Vliegen is volgens de activisten belachelijk goedkoop en extreem vervuilend. We moeten de trein nemen, zo vinden ze. De reisorganisaties verenigd in ANVR maakten zaterdag in De Telegraaf bekend dat ze actie gaan voeten tegen de vliegtaks die PvdA-minister Bos wil invoeren.


Kwartje van Kok wordt 25 euro van Bos
De PVDA lijkt er patent op te hebben om extra belastingcentjes te incasseren zonder er iets voor terug te geven. Minister Bos van Financien wil de zogenaamde "vliegbelasting" gaan invoeren. Een soort milieuheffing op de prijs van vliegtickets. Het blijft een vreemd voorstel. Als consument heb je geen keuze om met een minder vervuilende airline te vliegen. Wouter wat ga je met deze "vliegbelasting" doen? Juist extra inkomsten voor de staat zonder zelf daarmee ook maar iets terug te doen voor het milieu. De ANVR heeft berekend dat de "vliegtaks" ongeveer 25 Euro per ticket gaat worden. Het kwartje van Kok wordt nu de 25 Euro van Bos. De reiswereld gaat de komende dagen hier tegen fors protesteren en terecht. Ga je volgend jaar met je gezin met twee kinderen op vakantie naar Griekenland, Spanje of Turkije bijvoorbeeld? Reken maar dat je dan 100 Euro extra belasting moet gaan betalen en waarvoor weet niemand.


Het kabinet heeft de luchtvaartsector deze week in vertrouwelijk overleg gezegd dat de belasting op vliegtickets, de vliegbelasting, gewoon doorgaat. Minister Eurlings (Verkeer) meent dat de tickettaks van minister Wouter Bos (Financiën) ten onrechte ecotaks wordt genoemd.


Volgens het ANVR leidt de invoering van de ‘vliegbelasting’ tot verlies van 12.000 banen. De extra belasting zou de schatkist 350 miljoen euro extra moeten opleveren. Actie tegen toeslag op vliegtickets


De reisbranche wil de extra toeslag op vliegtickets, de vliegbelasting, tegenhouden. Met radiospotjes, stickers en advertenties willen de ondernemingen proberen om minister Bos op andere gedachten brengen.
Dat heeft het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) bevestigd.


 
'Aruba en Nederlandse Antillen willen vrijstelling vliegbelasting

Top


24-05-2008
Aruba en de Nederlandse Antillen eisen dat ze vrijgesteld worden van de vliegbelasting die de Nederlandse regering per 1 juli invoert. Vanaf die dag moeten ook passagiers die naar de Caribische eilanden vliegen 45 euro bijbetalen. De Nederlandse regering wordt gevraagd om tekst en uitleg over de vliegbelasting, meldt Arnold Burlage in de Telegraaf.
 

'De Jager wil vliegbelasting differentiëren

Top


3-06-2008
Staatssecretaris De Jager van Financiën onderzoekt de mogelijkheden om de vliegbelasting te differentiëren. Dat zegt hij in het wekelijkse gesprek met RTLZ.
 

'De nieuwe vliegbelasting

Top


Mei 2008
Per 1 juli wordt in Nederland een nieuwe vliegbelasting ingevoerd. Dit hebben we de laatste maanden natuurlijk wel vaker gehoord, maar wat houdt het precies in en hoeveel gaat dat ons extra kosten? Hier op travel.blog.nl geven we je de antwoorden.Hoe hoog de vliegbelasting is, hangt af van je bestemming. Er zijn door de overheid twee tarieven vastgesteld:
Tarief 1 bedraagt 11,25 euro per passagier voor bestemmingen die liggen in een EU-lidstaat of op een vliegafstand van 2500 kilometer van vertrek. Het tweede tarief is 45,00 euro per passagier voor alle overige bestemmingen.
 

Vliegbelasting kost Nederlandse economie 1 miljard euro'

Top


De in te voeren vliegticketbelasting die het kabinet 350 miljoen euro per jaar oplevert, kost de Nederlandse economie zeker één miljard euro. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Luchthavens, waarover Arnold Burlage bericht in de Telegraaf. De tickettaks moet volgens de plannen in januari ingaan.
De schade, die met de hogere vliegprijs van naar schatting 25 à 30 euro per ticket ontstaat, is voornamelijk een gevolg van een verwachte daling van het aantal passagiers. Eindhoven Airport, waar 74 procent van de passagiers kiest voor prijsvechters, rekent op een passagiersdaling van 30 procent.

“De positie van de BV Nederland wordt met de maatregel enorme schade berokkend. Het gevolg is desastreus”, stelt directeur Bart de Boer van Eindhoven Airport, tevens voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Luchthavens, in de Telegraaf.

De voorspelde daling van het aantal passagiers wordt mede veroorzaakt door concurrentie van luchthavens pal over de grens, met name in Duitsland. Prijsvechters als Ryanair en easyJet dreigen uit te wijken naar de buurlanden. De hogere vliegprijs heeft anderzijds tot gevolg dat niet meer per vliegtuig wordt gereisd.
De directe effecten van de invoering van de ticketbelasting voor de Nederlandse economie bedragen volgens het onderzoek 245 miljoen euro. Indirecte effecten zijn minder uitgaven in hotels, restaurants en reisbureaus. De totale kosten worden door het onderzoek vastgesteld op één miljard euro.

Bron: Zakenreisnieuws
Geplaatst op: 28 augustus 2007

Reisbranche start actie tegen milieutax

Top

Vanaf vandaag zijn alle bij het ANVR aangesloten reisorganisatoren en reisbureaus een actie gestart tegen de voorgenomen belastingmaatregel op vliegticket. Jij kunt je stem laten horen op de website www.stopvakantiebelasting.nl. Luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties zijn boos, omdat de belastingmaatregel geen voordelen voor het milieu oplevert, maar slechts bedoeld is om de schatkist te spekken.

Als deze vliegbelasting, de zgn. vakantiebelasting, in 2008 doorgaat, betaalt een gezin dat een vakantie boekt naar bijvoorbeeld Spanje of Griekenland al gauw € 100 extra! Voor een verre bestemming kan dat zelfs enkele honderden euro's extra gaan kosten", aldus ANVR. De ANVR wil haar protest en de consequenties van deze pure belastingmaatregel laten horen om de politiek ervan te doordringen dat zó veel Nederlanders een vakantie wordt ontnomen door (weer) een nieuwe belasting.

Bond: 11.000 handtekeningen tegen vliegbelasting

Top


6 september 2007
De Consumentenbond heeft de afgelopen zes weken 11.000 handtekeningen binnengekregen tegen de vliegbelasting die het kabinet wil invoeren. De bond is tegen de belasting op vliegtickets. De belastingmaatregel levert de overheid alleen maar geld op, terwijl er volgens de Consumentenbond niets wordt gedaan om de milieuproblemen rond het vliegen aan te pakken. Ook staat niet vast dat minder mensen het vliegtuig pakken door de belasting.
De bond is voor het principe dat de vervuiler betaalt, maar dat gaat hier niet op. Het kabinet wil de heffing volgend jaar invoeren en verwacht een opbrengst van 350 miljoen euro.
 

Tickettaks kost economie miljard euro De vliegticketbelasting, die het kabinet €350 miljoen oplevert, kost onze economie zeker €1 miljard. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Luchthavens.

Top


  

 

Taxi in Rotterdam snel gevonden op deze site. Reserveer uw taxi tijdig en voorkom een lange wachttijd. Zoek hier uw taxi voor Rotterdam en omgeving: www.010taxi.nl

Auto's rijden op aardgas

www.mercedes280.nl

Jongerenjaar 2009

Rotterdam Europese Jongerenhoofdstad van Europa in 2009

Urban culture podium in Rotterdam, de jongerenhoofdstad 2009

Productfoto's, packshots van hoge kwaliteit. Scherpe prijzen.

Voor al uw webdesign, websites en internet oplossingen.

 

010 webdesign