Skiken, de nieuwste sport in Nederland


De naam Skike is ontstaan uit de de woorden "skate" en "bike". Skiken is een combinatie van Skaten en Biken. Met de skike kun je op alle verharde en bijna alle onverharde wegen Skaten, Skiken dus.

Nordic Walking, schaatsen, skaten, langlaufen, vergeet het maar. De nieuwste bewegingsrage heet Skiken.
Skiken, voor alle leeftijden en elke conditie. Rustig aan of vol gas een berg op. Skikes passen onder elk soort schoenen.


Je kunt met skikes op onverharde wegen, door het bos, over zandpaden, berg op en berg af!


Skiken, het is net langlaufen op luchtbanden.

Skiken, de nieuwste rage in Nederland


Maak kennis met 'Langlaufen op wieltjes' op Fiets en Wandelbeurs Skiken, een nieuwe outdoorsport, overgewaaid uit Oostenrijk, gaat het helemaal maken in Nederland. Het is een soort langlaufen op luchtbandjes en wie er -deskundig begeleid- mee wil kennis maken, kan terecht op de Fiets- en Wandelbeurs in Amsterdam.
 

 

Rage: langlaufen op luchtbandjes
door een onzer verslaggevers
AMSTERDAM - Het uit Oostenrijk overgewaaide 'skiken' lijkt de nieuwste bewegingsrage in ons land te worden.
De sport, waarvan de naam wordt uitgesproken als 'skaiken', is een soort langlaufen op luchtbandjes. Beoefenaars duwen zich voort met twee stokken en remmen af door op het achterwieltje te drukken. De circa 250 euro kostende skikes kunnen worden gebruikt op verharde wegen, maar zijn door de luchtbandjes ook geschikt voor veel onverharde en oneffen paden.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/3134062/_Langlaufen_op_luchtbandjes__.html?cid=rss


De naam Skike is de combinatie van de woorden "skate" en "bike".

Skiken nieuwste sporttrend
25 januari 2008

Vanuit Oostenrijk is een nieuwe rage op sportgebied komen overwaaien: skiken. De workout is een mix van Nordic Walking en skeeleren.

Op een soort skeelers met twee luchtbandjes beweeg je je bij skiken voort. De luchtbandjes zorgen ervoor dat je op allerlei soorten terrein kunt rijden, in plaats van vooral op verharde wegen zoals bij het skaten. Twee stokken la Nordic Walkingsticks moeten je helpen vooruit te komen, zoals bij langlaufen.
http://www.nu.nl/news/1407368/151/Skiken_nieuwste_sporttrend.html