Schoolvakanties 2009
  


Een overzicht met de vakantiedata voor de schoolvakanties 2009.

In Nederland geldt meestal in de zomer een schoolvrije periode van 6 weken voor de basisschool en 8/9 weken voor het voortgezet onderwijs (zomervakantie), en in de winter een periode van 2 weken (kerstvakantie). Daarnaast worden vakanties ingepland in het voorjaar, met Pasen, in mei en in de herfst de herfstvakantie.

In Nederland worden de schoolvakanties waar mogelijk gespreid, zodat drie delen (regio-indeling) bestaande uit Noord-Nederland, Midden-Nederland en Zuid-Nederland, van het land op verschillende momenten schoolvakantie hebben, of tenminste de vakantie op een ander moment beginnen en beŽindigen. Dit wordt vakantiespreiding genoemd en dient ertoe overbelasting van toeristische trekpleisters en vooral van de wegen ernaartoe te voorkomen. Vakantiespreiding kan tot ergernis leiden wanneer ouders meerdere kinderen op verschillende scholen hebben die verschillende vakanties hebben, of zelf op een school werken die een andere vakantieperiode kent dan die van hun kinderen.
 

De data van de schoolvakanties in 2009

Wanneer zijn de schoolvakanties?
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) geeft de data van de schoolvakanties voor de scholen aan. Hierbij zijn de data voor de vakantie in de zomer vastgesteld en gelden voor de korte schoolvakanties adviesdata.
 

Voor de datums van de schoolvakanties 2010 Klik Hier

Voor welke scholen gelden de (advies)data voor de vakanties?
De vakantiedata gelden voor basisscholen, speciale scholen voor basisonderwijs, scholen voor voortgezet onderwijs en scholen voor speciaal voortgezet onderwijs.

Middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs
De scholen in het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs (hbo en universiteit) bepalen zelf wanneer zij vakantie hebben. In de praktijk kan dit betekenen dat er bijvoorbeeld geen voorjaarsvakantie is voor een school uit deze categorie.
 

 

De schoolvakantie in 2009, hoe breng jij je schoolvakantie door? Wij hebben een aantal leuke tips om jouw schoolvakantie in te vullen en er iets speciaals van te maken.

Op zoek naar een leuke schoolvakantie in binnen- of buitenland?

Schoolvakantie in de stad?

In de schoolvakantie op stap met de honden?

Varen in de schoolvakantie, huur een boot

Urban culture podium in Rotterdam, de jongerenhoofdstad 2009

 
 

Schoolvakanties 2009