Hasselt, Hoofdstad van de Smaak 2006. In2007 is de titel 'Hoofdstad van de Smaak' doorgegeven aan Kortrijk.
In 2008 is Lier de Hoofdstad van de Smaak

Hasselt: Hoofdstad van de smaak!

Nederland neem Belgisch initiatief over.

Ook in Nederland nu Week van de Smaak en Hoofdstad van de Smaak

Bij onze Noorder buren:
Valkenburg eerste Nederlandse Hoofdstad van de Smaak

Zwolle gaat voor titel: Hoofdstad van de Smaak 2008

 

De Week van de Smaak in Vlaanderen is een (eet)cultuurevenement in Vlaanderen en Brussel. De volgende editie vindt plaats van 13 tot 23 november 2008.

De Week van de Smaak wil zoveel mogelijk mensen op een toegankelijke wijze kennis laten maken met 'smaak' en hen laten genieten van eten en drinken, gastronomie en alles wat daarbij komt kijken. Het evenement vertrekt vanuit een cultureel perspectief en heeft niet alleen aandacht voor de voedingsproducten zelf, maar ook voor het erfgoed, de verhalen en de studies erover 


In 2008 is Lier de stad van de Smaak.

Daarmee neemt de stad de fakkel over van Kortrijk dat in 2007 de titel alle eer aan deed. Hasselt was in 2006 de eerste Stad van de Smaak.


Zwolle in race voor 'hoofdstad v/d smaak 2008'
29-01-2008

ZWOLLE - Amsterdam, Arnhem, Den Bosch en Zwolle dingen mee naar de eretitel 'Hoofdstad van de Smaak'. Welke stad zich een jaar lang het culinair epicentrum van Nederland mag noemen, wordt bekendgemaakt tijdens de landelijke Week van de Smaak, van 22 tot en met 28 september.


Zwolle in de race voor Hoofdstad van de Smaak 2008

Verschillende steden in Nederland zijn in de race voor de titel Hoofdstad van de Smaak 2008. Amsterdam, Arnhem en Zwolle strijden beiden om deze titel. De benoeming tot Hoofdstad van de Smaak geldt voor één jaar. Vorig jaar (2007) heeft Valkenburg de titel Hoofdstad van de Smaak 2007 in de wacht gesleept.


Valkenburg eerste Hoofdstad Week van de Smaak

De Week van de Smaak. Op meer dan 1.500 locaties worden smaaklessen, proeverijen, kookdemonstraties gehouden. En natuurlijk is er een hoofdstad van de Week van de Smaak. Voor dit eerste jaar is dat Valkenburg aan de Geul.

Limburg is een provincie met een rijke culinaire traditie en het is dan ook niet toevallig dat het mooi gelegen Valkenburg aan de Geul zich als eerste aandiende om flink uit te pakken tijdens de eerste grootscheepse Week van de Smaak in Nederland.

De hele week zijn er tal van activiteiten waarin de smaak van eerlijke producten en gerechten uit de streek centraal staat. Er worden speciale culinaire arrangementen gelanceerd en tevens vindt de start plaats van een wellness-route waaraan de gerenommeerde Valkenburgse restaurants deelnemen. Het Voedingscentrum is aanwezig met een speciale Week van de Smaak bus waarmee aandacht wordt besteed aan de balans tussen gezond eten en voldoende beweging. Op zondag 30 september vindt de landelijke slotmanifestatie van de Week van de Smaak plaats, met onder meer het grootste boerenontbijt in de straten van Valkenburg aan de Geul. Naar verwachting schuiven rond de 1.000 inwoners van Valkenburg aan de Geul aan bij het ontbijt. De gehele opbrengst van het ontbijt komt ten goede aan het Ronald McDonald Kinderhuis in Houthem St. Gerlach.

Valkenburg aan de Geul wil zijn titel eer aan doen en zal niet alleen tijdens de Week van de Smaak uitpakken met culinaire activiteiten. Gedurende het hele jaar worden culinaire activiteiten georganiseerd. De focus ligt daarbij speciaal op goed en gezond eten in combinatie met heerlijk ontspannen en voldoende bewegen. Valkenburg eerste Hoofdstad Week van de Smaak tot dat ze de vlag over moet geven aan de nieuw te kiezen hoofdstad in de tweede Week van de Smaak, editie in 2008.

Ook volgend jaar wordt de hoofdstad van de Smaak gekozen door een speciale jury. De inschrijving hiervoor begint komend najaar. www.WeekvandeSmaak.nl


Hasselt, hoofdstad van de smaak
De hoofdstad van Limburg noemt zich met trots ook Hoofdstad van de Smaak. De gezellige stad heeft iets met geuren, proeven, jovialiteit, zin voor het elegante en levenskwaliteit. Dan gaat het niet alleen over de typische jenever - loop zeker eens binnen in het Nationaal Jenevermuseum - maar ook over Hasselt als modestad (met tal van originele boetiekjes, luxe speciaalzaken en een heus Modemuseum), over de verkeersarme binnenstad, de vele restaurants en cafés, de Japanse Tuin, het schattige Begijnhof, de kathedraal met het indrukwekkende beiaardmuseum...
Bron: http://www.toerismevlaanderen.nl/tvl/view/nl/1751890-Tips-detail.html?view=69009476


Hasselt, Hoofdstad van de Smaak 2006
Vanaf 2007 wordt de titel 'Hoofdstad van de Smaak' doorgegeven aan Kortrijk.


Hasselt: smaak als basis voor citymarketing
Hasselt profileert zich al enkele jaren als Hoofdstad van de Smaak. De stad wordt ongetwijfeld geassocieerd met jenever en speculoos, maar evengoed met andere 'smaken': mode en shopping, popmuziek met onder meer Pukkelpop en Muziekodroom, … Dit smaakgegeven vormt de basis van de citymarketing van de Limburgse hoofdstad.


Hasselt: Hoofdstad van de smaak!
Hasselt heeft iets met geuren, proeven, smaak, jovialiteit, gezelligheid, zin voor het elegante en levenskwaliteit.

We spreken dan niet alleen over jenever, een onbetwist vlaggenschip, maar ook over Hasselt als modestad, over de verkeersvrije binnenstad met zijn aantrekkingskracht voor shoppers en wandelaars, de talloze restaurants en cafeetjes, over de Japanse tuin, het kunstgebeuren, de alternatieve scène met Muziekodroom, de jongerencultuur met festivals als Pukkelpop, en over de grote en kleine evenementen die van mei tot oktober aan de stad dat levendige karakter geven.

Hasselt is een stad met veel smaaksegmenten.

Het zoete Hasselt: de leefbare en gezellige stad met zijn historische roots. Winkels, terrasjes, lekker tafelen. Het Hasselt van de genieter en al wie wil verwend worden.

Het zoute Hasselt: de bruisende en actieve stad. Stoeten, feesten, straatanimatie. Een aanstekelijke, zinderende stad die 's zomers buiten leeft, niet achter gesloten ramen en deuren.

Hasselt bitter-sterk: de slimme en trendbewuste stad. Kunst en cultuur, congressen en studenten. Een stad die spraakmakers aantrekt en intellectueel prikkelt.

Pikant Hasselt: De stad van Hendrik van Veldeke, Don Christophe en Adriën de Gerlache. Maar ook underground, nachtleven, urban legends. De poëtische, warmbloedige stad die gonst van verhalen. Dit smaakverhaal werd vertaald in een pakket frisse arrangementen, zowel voor een dagbezoek als voor een weekend- of meerdaags verblijf en gebundeld in een aparte brochure.

Info: In&Uit Hasselt Bron: http://www.inenuithasselt.be


Hasselt en de week van de smaak.

Het kan niet anders of je hebt in de “Week van de Smaak” een stapje in een eettentje gezet. Talloze acties werden op touw gezet door verschillende restaurants om hun bijdrage aan deze, toch wel speciale week, te mogen serveren. Ja, Hasselt heeft zich van haar lekkerste kant laten proeven en deze stadsreporter doet er nog een schepje bovenop! Want hij is gaan lunchen in alle restaurants op de grote markt.
Lees verder op http://www.hasseltlokaal.be/Item/tabid/55/seqAxNewsItem/1726/Default.aspx


B&B in België, honden verplicht, biologische gastenmaaltijden.
 

Deze domeinnaam is te koop  -  www.domeinnaamvoorjou.nl  -  info@domeinnaamvoorjou.nl