De
Week van de Smaak in Vlaanderen is een
(eet)cultuurevenement in Vlaanderen en Brussel. De
volgende editie vindt plaats van 13 tot 23 november
2008.
De Week van de Smaak wil zoveel mogelijk mensen op een
toegankelijke wijze kennis laten maken met 'smaak' en
hen laten genieten van eten en drinken, gastronomie en
alles wat daarbij komt kijken. Het evenement vertrekt
vanuit een cultureel perspectief en heeft niet alleen
aandacht voor de voedingsproducten zelf, maar ook voor
het erfgoed, de verhalen en de studies erover |

In 2008 is Lier de stad van de Smaak.
Daarmee neemt de stad de fakkel over van
Kortrijk dat in 2007 de titel alle eer aan deed. Hasselt
was in 2006 de eerste Stad van de Smaak.
|
Zwolle in race voor 'hoofdstad v/d smaak 2008'
29-01-2008
ZWOLLE - Amsterdam, Arnhem, Den Bosch en Zwolle dingen mee naar
de eretitel 'Hoofdstad van de Smaak'. Welke stad zich een jaar
lang het culinair epicentrum van Nederland mag noemen, wordt
bekendgemaakt tijdens de landelijke Week van de Smaak, van 22
tot en met 28 september.
Zwolle in de race voor Hoofdstad van de
Smaak 2008
Verschillende steden in Nederland zijn in de race voor de titel
Hoofdstad van de Smaak 2008. Amsterdam, Arnhem en Zwolle
strijden beiden om deze titel. De benoeming tot Hoofdstad van de
Smaak geldt voor één jaar. Vorig jaar (2007) heeft Valkenburg de
titel Hoofdstad van de Smaak 2007 in de wacht gesleept.
Valkenburg eerste Hoofdstad Week
van de Smaak
De Week van de Smaak. Op meer dan
1.500 locaties worden smaaklessen, proeverijen,
kookdemonstraties gehouden. En natuurlijk is er een hoofdstad
van de Week van de Smaak. Voor dit eerste jaar is dat Valkenburg
aan de Geul.
Limburg is een provincie met een rijke culinaire traditie en het
is dan ook niet toevallig dat het mooi gelegen Valkenburg aan de
Geul zich als eerste aandiende om flink uit te pakken tijdens de
eerste grootscheepse Week van de Smaak in Nederland.
De hele week zijn er tal van activiteiten waarin de smaak van
eerlijke producten en gerechten uit de streek centraal staat. Er
worden speciale culinaire arrangementen gelanceerd en tevens
vindt de start plaats van een wellness-route waaraan de
gerenommeerde Valkenburgse restaurants deelnemen. Het
Voedingscentrum is aanwezig met een speciale Week van de Smaak
bus waarmee aandacht wordt besteed aan de balans tussen gezond
eten en voldoende beweging. Op zondag 30 september vindt de
landelijke slotmanifestatie van de Week van de Smaak plaats, met
onder meer het grootste boerenontbijt in de straten van
Valkenburg aan de Geul. Naar verwachting schuiven rond de 1.000
inwoners van Valkenburg aan de Geul aan bij het ontbijt. De
gehele opbrengst van het ontbijt komt ten goede aan het Ronald
McDonald Kinderhuis in Houthem St. Gerlach.
Valkenburg aan de Geul wil zijn titel eer aan doen en zal niet
alleen tijdens de Week van de Smaak uitpakken met culinaire
activiteiten. Gedurende het hele jaar worden culinaire
activiteiten georganiseerd. De focus ligt daarbij speciaal op
goed en gezond eten in combinatie met heerlijk ontspannen en
voldoende bewegen. Valkenburg eerste Hoofdstad Week van de Smaak
tot dat ze de vlag over moet geven aan de nieuw te kiezen
hoofdstad in de tweede Week van de Smaak, editie in 2008.
Ook volgend jaar wordt de hoofdstad van de Smaak gekozen door
een speciale jury. De inschrijving hiervoor begint komend
najaar.
www.WeekvandeSmaak.nl
Hasselt, hoofdstad van de smaak
De hoofdstad van Limburg noemt zich met trots ook Hoofdstad van
de Smaak. De gezellige stad heeft iets met geuren, proeven,
jovialiteit, zin voor het elegante en levenskwaliteit. Dan gaat
het niet alleen over de typische jenever - loop zeker eens
binnen in het Nationaal Jenevermuseum - maar ook over Hasselt
als modestad (met tal van originele boetiekjes, luxe
speciaalzaken en een heus Modemuseum), over de verkeersarme
binnenstad, de vele restaurants en cafés, de Japanse Tuin, het
schattige Begijnhof, de kathedraal met het indrukwekkende
beiaardmuseum...
Bron: http://www.toerismevlaanderen.nl/tvl/view/nl/1751890-Tips-detail.html?view=69009476
Hasselt, Hoofdstad van de Smaak 2006
Vanaf 2007 wordt de titel 'Hoofdstad van de Smaak' doorgegeven
aan Kortrijk.
Hasselt: smaak als basis voor citymarketing
Hasselt profileert zich al enkele jaren als Hoofdstad van de
Smaak. De stad wordt ongetwijfeld geassocieerd met jenever en
speculoos, maar evengoed met andere 'smaken': mode en shopping,
popmuziek met onder meer Pukkelpop en Muziekodroom, … Dit
smaakgegeven vormt de basis van de citymarketing van de
Limburgse hoofdstad.
Hasselt: Hoofdstad van de smaak!
Hasselt heeft iets met geuren, proeven, smaak, jovialiteit,
gezelligheid, zin voor het elegante en levenskwaliteit.
We spreken dan niet alleen over jenever, een onbetwist
vlaggenschip, maar ook over Hasselt als modestad, over de
verkeersvrije binnenstad met zijn aantrekkingskracht voor
shoppers en wandelaars, de talloze restaurants en cafeetjes,
over de Japanse tuin, het kunstgebeuren, de alternatieve scène
met Muziekodroom, de jongerencultuur met festivals als
Pukkelpop, en over de grote en kleine evenementen die van mei
tot oktober aan de stad dat levendige karakter geven.
Hasselt is een stad met veel smaaksegmenten.
Het zoete Hasselt: de leefbare en gezellige stad met zijn
historische roots. Winkels, terrasjes, lekker tafelen. Het
Hasselt van de genieter en al wie wil verwend worden.
Het zoute Hasselt: de bruisende en actieve stad. Stoeten,
feesten, straatanimatie. Een aanstekelijke, zinderende stad die
's zomers buiten leeft, niet achter gesloten ramen en deuren.
Hasselt bitter-sterk: de slimme en trendbewuste stad. Kunst en
cultuur, congressen en studenten. Een stad die spraakmakers
aantrekt en intellectueel prikkelt.
Pikant Hasselt: De stad van Hendrik van Veldeke, Don Christophe
en Adriën de Gerlache. Maar ook underground, nachtleven, urban
legends. De poëtische, warmbloedige stad die gonst van verhalen.
Dit smaakverhaal werd vertaald in een pakket frisse
arrangementen, zowel voor een dagbezoek als voor een weekend- of
meerdaags verblijf en gebundeld in een aparte brochure.
Info: In&Uit Hasselt Bron:
http://www.inenuithasselt.be
Hasselt en de week van de smaak.
Het kan niet anders of je hebt in de “Week van de Smaak”
een stapje in een eettentje gezet. Talloze acties werden op touw
gezet door verschillende restaurants om hun bijdrage aan deze,
toch wel speciale week, te mogen serveren. Ja, Hasselt heeft
zich van haar lekkerste kant laten proeven en deze stadsreporter
doet er nog een schepje bovenop! Want hij is gaan lunchen in
alle restaurants op de grote markt.
Lees verder op
http://www.hasseltlokaal.be/Item/tabid/55/seqAxNewsItem/1726/Default.aspx
|