Hasselt en de Week van de Smaak.

In 2008 is Lier de stad van de Smaak.


Hasselt: Hoofdstad van de Smaak!

Valkenburg eerste Nederlandse
Hoofdstad van de Smaak


In Nederland gaat Zwolle voor de titel
Hoofdstad van de smaak 2008
Hollanders hebben de smaak te pakken

 

De Week van de Smaak?
Wat is de Week van de Smaak?

De Week van de Smaak in Vlaanderen is een (eet)cultuurevenement in Vlaanderen en Brussel.
De volgende editie vindt plaats van 13 tot 23 november 2008.

De Week van de Smaak wil zoveel mogelijk mensen op een toegankelijke wijze kennis laten maken met 'smaak' en hen laten genieten van eten en drinken, gastronomie en alles wat daarbij komt kijken. Het evenement vertrekt vanuit een cultureel perspectief en heeft niet alleen aandacht voor de voedingsproducten zelf, maar ook voor het erfgoed, de verhalen en de studies erover. Het koesteren van culturele diversiteit en het creŽren van een aanbod voor jongeren en scholen staan daarbij centraal.
Bron: http://www.weekvandesmaak.be/wvds/view/nl/299765-Wat+is+de+Week+van+de+Smaak.html


De Week van de Smaak?
Stad van de Smaak


Week van de Smaak heeft elk jaar een Gaststad, Gastgemeente, of Gaststreek van de Smaak. Daar vinden extra veel activiteiten plaats tijdens de Week van de Smaak. Op de laatste dag van de Week de ontvangt de stad, gemeente of streek heel Vlaanderen voor een groot slotevenement.

In 2008 is Lier de hoofdstad van de Smaak. Daarmee neemt de stad de fakkel over van Kortrijk dat in 2007 de titel alle eer aan deed. Hasselt was in 2006 de eerste Stad van de Smaak.
http://www.weekvandesmaak.be/wvds/view/nl/1440561-Stad+van+de+Smaak.htmlHasselt: Hoofdstad van de smaak!
Hasselt heeft iets met geuren, proeven, smaak, jovialiteit, gezelligheid, zin voor het elegante en levenskwaliteit.

We spreken dan niet alleen over jenever, een onbetwist vlaggenschip, maar ook over Hasselt als modestad, over de verkeersvrije binnenstad met zijn aantrekkingskracht voor shoppers en wandelaars, de talloze restaurants en cafeetjes, over de Japanse tuin, het kunstgebeuren, de alternatieve scŤne met Muziekodroom, de jongerencultuur met festivals als Pukkelpop, en over de grote en kleine evenementen die van mei tot oktober aan de stad dat levendige karakter geven.

Hasselt is een stad met veel smaaksegmenten.

Het zoete Hasselt: de leefbare en gezellige stad met zijn historische roots. Winkels, terrasjes, lekker tafelen. Het Hasselt van de genieter en al wie wil verwend worden.

Het zoute Hasselt: de bruisende en actieve stad. Stoeten, feesten, straatanimatie. Een aanstekelijke, zinderende stad die 's zomers buiten leeft, niet achter gesloten ramen en deuren.

Hasselt bitter-sterk: de slimme en trendbewuste stad. Kunst en cultuur, congressen en studenten. Een stad die spraakmakers aantrekt en intellectueel prikkelt.

Pikant Hasselt: De stad van Hendrik van Veldeke, Don Christophe en AdriŽn de Gerlache. Maar ook underground, nachtleven, urban legends. De poŽtische, warmbloedige stad die gonst van verhalen. Dit smaakverhaal werd vertaald in een pakket frisse arrangementen, zowel voor een dagbezoek als voor een weekend- of meerdaags verblijf en gebundeld in een aparte brochure.

Info: In&Uit Hasselt Bron: http://www.inenuithasselt.beHasselt en de week van de smaak.

Het kan niet anders of je hebt in de ďWeek van de SmaakĒ een stapje in een eettentje gezet. Talloze acties werden op touw gezet door verschillende restaurants om hun bijdrage aan deze, toch wel speciale week, te mogen serveren. Ja, Hasselt heeft zich van haar lekkerste kant laten proeven en deze stadsreporter doet er nog een schepje bovenop! Want hij is gaan lunchen in alle restaurants op de grote markt.
Lees verder op http://www.hasseltlokaal.be/Item/tabid/55/seqAxNewsItem/1726/Default.aspxOok in Nederland nu de Eerste Hoofdstad van de Smaak in de maak. Naar Belgisch voorbeeld gaat nu ook Nederland  over tot een "Week van de Smaak" en een "Hoofdstad van de Smaak"

Valkenburg eerste Hoofdstad Week van de Smaak (2007)

De Week van de Smaak. Op meer dan 1.500 locaties worden smaaklessen, proeverijen, kookdemonstraties gehouden. En natuurlijk is er een hoofdstad van de Week van de Smaak. Voor dit eerste jaar is dat Valkenburg aan de Geul.

Ook volgend jaar wordt de hoofdstad van de Smaak gekozen door een speciale jury. De inschrijving hiervoor begint komend najaar. www.WeekvandeSmaak.nl

B&B in BelgiŽ, honden verplicht, biologische gastenmaaltijden.
 
La voiturette pour chien c'est un produit artisanal.