De Week van de Smaak?
Wat is de Week van de Smaak?
De Week van de Smaak
in Vlaanderen is een (eet)cultuurevenement in Vlaanderen en
Brussel.
De volgende editie vindt plaats van 13 tot 23 november 2008.
De Week van de Smaak wil zoveel mogelijk mensen op een
toegankelijke wijze kennis laten maken met 'smaak' en hen laten
genieten van eten en drinken, gastronomie en alles wat daarbij
komt kijken. Het evenement vertrekt vanuit een cultureel
perspectief en heeft niet alleen aandacht voor de
voedingsproducten zelf, maar ook voor het erfgoed, de verhalen
en de studies erover. Het koesteren van culturele diversiteit en
het creëren van een aanbod voor jongeren en scholen staan
daarbij centraal.
Bron: http://www.weekvandesmaak.be/wvds/view/nl/299765-Wat+is+de+Week+van+de+Smaak.html
De Week van de Smaak?
Stad van de Smaak
Week van de Smaak heeft elk jaar een Gaststad, Gastgemeente, of
Gaststreek van de Smaak. Daar vinden extra veel activiteiten
plaats tijdens de Week van de Smaak. Op de laatste dag van de
Week de ontvangt de stad, gemeente of streek heel Vlaanderen
voor een groot slotevenement.
In 2008 is Lier de hoofdstad van de Smaak.
Daarmee neemt de stad de fakkel over van Kortrijk dat in 2007 de
titel alle eer aan deed. Hasselt was in 2006 de eerste Stad van
de Smaak.
http://www.weekvandesmaak.be/wvds/view/nl/1440561-Stad+van+de+Smaak.html
Hasselt: Hoofdstad van de smaak!
Hasselt heeft iets met geuren, proeven, smaak, jovialiteit,
gezelligheid, zin voor het elegante en levenskwaliteit.
We spreken dan niet alleen over jenever, een onbetwist
vlaggenschip, maar ook over Hasselt als modestad, over de
verkeersvrije binnenstad met zijn aantrekkingskracht voor
shoppers en wandelaars, de talloze restaurants en cafeetjes,
over de Japanse tuin, het kunstgebeuren, de alternatieve scène
met Muziekodroom, de jongerencultuur met festivals als
Pukkelpop, en over de grote en kleine evenementen die van mei
tot oktober aan de stad dat levendige karakter geven.
Hasselt is een stad met veel smaaksegmenten.
Het zoete Hasselt: de leefbare en gezellige stad met zijn
historische roots. Winkels, terrasjes, lekker tafelen. Het
Hasselt van de genieter en al wie wil verwend worden.
Het zoute Hasselt: de bruisende en actieve stad. Stoeten,
feesten, straatanimatie. Een aanstekelijke, zinderende stad die
's zomers buiten leeft, niet achter gesloten ramen en deuren.
Hasselt bitter-sterk: de slimme en trendbewuste stad. Kunst en
cultuur, congressen en studenten. Een stad die spraakmakers
aantrekt en intellectueel prikkelt.
Pikant Hasselt: De stad van Hendrik van Veldeke, Don Christophe
en Adriën de Gerlache. Maar ook underground, nachtleven, urban
legends. De poëtische, warmbloedige stad die gonst van verhalen.
Dit smaakverhaal werd vertaald in een pakket frisse
arrangementen, zowel voor een dagbezoek als voor een weekend- of
meerdaags verblijf en gebundeld in een aparte brochure.
Info: In&Uit Hasselt Bron:
http://www.inenuithasselt.be
Hasselt en de week van de smaak.
Het kan niet anders of je hebt in de “Week van de Smaak”
een stapje in een eettentje gezet. Talloze acties werden op touw
gezet door verschillende restaurants om hun bijdrage aan deze,
toch wel speciale week, te mogen serveren. Ja, Hasselt heeft
zich van haar lekkerste kant laten proeven en deze stadsreporter
doet er nog een schepje bovenop! Want hij is gaan lunchen in
alle restaurants op de grote markt.
Lees verder op
http://www.hasseltlokaal.be/Item/tabid/55/seqAxNewsItem/1726/Default.aspx
Ook in Nederland nu de Eerste Hoofdstad van de Smaak in de maak.
Naar Belgisch voorbeeld gaat nu ook Nederland over tot een
"Week van de Smaak" en een "Hoofdstad van de Smaak"
Valkenburg eerste Hoofdstad Week
van de Smaak (2007)
De Week van de Smaak. Op meer dan
1.500 locaties worden smaaklessen, proeverijen,
kookdemonstraties gehouden. En natuurlijk is er een hoofdstad
van de Week van de Smaak. Voor dit eerste jaar is dat Valkenburg
aan de Geul.
Ook volgend jaar wordt de hoofdstad van de Smaak gekozen door
een speciale jury. De inschrijving hiervoor begint komend
najaar.
www.WeekvandeSmaak.nl
|