Groeneveld Festival, Festival van het goede leven
Groeneveld Festival 2009
Kasteel Groeneveld - Groeneveld FestivalInteresse in deze
Domeinnaam? Klik hier

In en rond kasteel Groeneveld kunt u genieten van al het goede van het buitenleven,
cultuur, natuur en goed en eerlijk eten.


Groeneveldfestival 2009, Festival van het goede leven

BAARN - In en om rond het Baarnse Kasteel Groeneveld wordt zondag 20 september weer het Groeneveldfestival Van Het Goede Leven gehouden. De entree is gratis.
Alweer voor de vierde keer zijn het landgoed en het Kasteel Groeneveld deze dag het terrein voor muziek, locatietheater, film, schrijvers, vertellers, kindertheater en een proeftuin met streekproducten.


Groeneveld Festival 2008
Tijdens het Groeneveld festival staat Kasteel Groeneveld in het teken van het goede buitenleven. Ook jij kan op deze dag van het "buiten"en het buitenleven genieten.
Het jaarthema ‘Landschap à la carte – een landschap om op te vreten’ wordt in alle kunstvormen geuit.
Het gratis festival biedt op zondag 21 september tussen 11.00 en 17.00 uur een breed programma aan met muziek, theater, film, kindertheater, vertellers en literatuur. Zo vertelt Johannes van Dam, die onder meer voor Het Parool culinaire recensies schrijft, hoe voedsel en het landschap hem inspireren.

Groeneveld Festival 2007 Jaarthema DORP
Groeneveld Festival 2007
23-09-2007 -

Terwijl er dit jaar voor het eerst in de geschiedenis wereldwijd meer mensen in steden wonen dan op het platteland, organiseert Kasteel Groeneveld op zondag 23 september 2007 een festival rond het Dorp. Van 11 tot 17 uur kun je binnen en buiten het kasteel – gratis – genieten van muziek, theater, film, literatuur en goede gesprekken. En natuurlijk kan er worden geproefd.

 

 
 
Topdrukte op Groeneveldfestival 2007

▲Top


23-09-2007
Het Groeneveldfestival bij het Baarnse kasteel was zondag met het mooie weer een echte topper. Naast de proeverijen van ambachtelijke, biologische producten konden mensen genieten van allerlei muziek- en theateroptredens.

Een menigte van duizenden mensen zwierf rond of lag op een grote Groeneveld-zitzak lekker te luieren in het gras met een drankje en een hapje. Een biologische webwinkel uit Dronten liet twee jonge dames in een metershoge pers met bessen dansen. Onderaan zat een kraantje om het vruchtensap te tappen. Een kraampje verkocht 'eetbaar hout' om Japanse Shii-take paddenstoelen te kweken.
Elders in het weiland was er een voorstelling Noabers van theaterwerkplaats PeerGrouP. Noabers is afgeleid van het woord nabuurschap, de traditie om elkaar als buren te helpen. ,,Ik vond het een nogal onsamenhangend verhaal, te modern voor mij. Aan het eind moesten we met zijn allen een soort huis van houten palen verplaatsen. Dat was knap zwaar'', aldus de bejaarde Nico Toet uit Wassenaar. Volgens woordvoerder Caroline van der Lee van kasteel Groeneveld wordt dit festival -nu de tweede maal en grootser opgezet- een jaarlijks terugkerend spektakel.
Bron: gooieneemlander.nl
  
Groeneveldfestival, Festival van het goede leven

▲Top


Op Kasteel Groeneveld in Baarn vindt op 23 september het Groeneveldfestival plaats, met een bijzondere proeftuin en boerenmarkt. Maar er is nog veel meer te doen in en rond het kasteel. Zo zijn er optredens van diverse artiesten en kunstenaars. Er is muziek, theater, film en literatuur. In de proeftuin presenteren boeren de lekkerste lokale streekproducten. Op het landgoed en in de binnentuin zijn de mooiste plekjes te vinden voor de picknick die in het Grand Café kan worden samengesteld. De entree van dit festival is gratis! Van 11.00 tot 17.00 uur.
Bron: weekvandesmaak.nl


 
 
010 webdesign