Gemeente Molenwaard

 

010 Rotterdam

 Gemeente Molenwaard
 
 

 


Naam fusiegemeente: Kinderdijk, Molenwaard of De Waard?
Na een gezamenlijke raadsvergadering van de gemeenten Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland zijn nog drie mogelijke namen overgebleven voor de fusiegemeente die de drie gaan vormen. In 2013 zal de nieuwe gemeente gedoopt worden tot Molenwaard, De Waard of Kinderdijk. De naam 'Molenwaard' geniet momenteel de meeste steun en lijkt de gedoodverfde winnaar.

Re: Nieuwe gemeentenaam (Arjan van Rees - 12-11-2010)
Wat mij betreft wordt de naam Molenwaard gekozen. Dat heeft dan toch wat met Kinderdijk, maar ook bijna alle andere kernen hebben wel een molen staan. Zo niet een hele, dan wel een halve molen.


De procedure die de gemeentebesturen volgen voor het selecteren van de nieuwe naam is onderdeel van de zogeheten Arhi-procedure. Arhi staat voor Wet algemene regels gemeentelijke herindeling. Deze wet kent strikte termijnen die we niet mogen overschrijden. In de gemeenteraadvergaderingen van 6 december (Nieuw-Lekkerland), 13 december (Graafstroom) en 14 december (Liesveld), wordt de gemeenteraden dan ook voorgesteld om tijdelijk de werknaam Kinderdijk te gebruiken. Het hebben van een (werk)naam is namelijk wettelijke vereiste.

De gemeentebesturen besluiten in februari 2011 tot de definitieve, nieuwe gemeentenaam. Alle opties liggen dus nog open. De tijd tussen nu en februari gebruikt De Waard om een goed voorstel te maken

Gemeente Molenwaard