Blondjestax ook met terugwerkende kracht. Blondeermiddelen schadelijk voor de gezondheid.

Blondjestax versnelt invoeren - Blondjestax spekt schatkist - Blondjestax verzacht crisis
Blondjestax, blondjestaks goudblond idee van linkse omroep
 


Omroep LLiNK roept op tot blondjestax


Rotterdam, 18 september 2009
Omroep LLiNK wil de Tweede Kamer middels een burgerinitiatief oproepen tot het heffen van een belasting op blondeermiddelen. Deze zogenaamde 'blondjestax' zou mensen die hun haar willen blonderen moeten verplichten tot het aanvragen van een blondeervergunning en het betalen van 1000 euro per jaar.
Blondeermiddelen bevatten veel schadelijke stoffen voor mens en milieu. Zo leidt ammoniak onherroepelijk tot verzuring en resulteert het gebruik van waterstofperoxide in een voor de mens gevaarlijke vertroebelde blik en irritatie.

Ondanks deze risico's zijn er nog steeds landgenoten die zwichten voor de verlokkingen van de cosmetische industrie. Het zijn de gewone Nederlanders die als gevolg daarvan moeten opdraaien voor de kosten van verzuring, irritatie en vertroebeling van het blikveld. Behalve de gevaren voor mens en milieu symboliseert het blonderen van haar de voortschrijdende decadentisering van de samenleving. De cosmetische industrie heeft ons gemaakt tot slaven van een onderdrukkend schoonheidsideaal dat lang niet iedereen kan bereiken. Ook niet met blondeermiddelen.

Het is daarom tijd voor een grote schoonmaak van onze straten. Blondeermiddelen vervuilen -letterlijk en figuurlijk- onze publieke ruimte. Gelukkig begint een beter milieu bij onszelf. Laten we dus eens wat gaan doen aan dit symbool van onderdrukking.
-PERSBERICHT-

 

In reactie op het heffen van een hoofddoek taks, de "kopvoddentaks" door Geert Wilders, wil de publieke omroep Llink een 'blondjestaks' gaan heffen

Kan het nog gekker

Een pintje voor de hond. Hondenbiertje.nl

Wasstraat voor honden. Zowel de auto als de hond in enkele minuten wassen.